Ověřujeme budoucnost

Keramické komponenty Doceram, které se vyznačují extrémní odolností, dodáváme našim zákazníkům už několik let. Letos v říjnu se nám podařila velice zajímavá aplikace, kdy jsme v rámci montážní linky dveří automobilů Škoda nahradili plastové části gripperů na robotech právě materiálem Cerazur. Keramické díly Cerazur nahradily kritické části robota, které se opotřebováváním deformovaly a docházelo tak k poruchám v procesu.

Díky bezkonkurenční odolnosti průmyslové keramiky se v lince tyto grippery nebudou muset měnit tak, jak tomu bylo u předchozího řešení s plastem, snižují se náklady na údržbu, ale i na zmetkovitost a opravy. O spokojenosti s tímto materiálem hovoří také vedoucí servisního oddělení společnosti Siemens, která zajišťuje chod montážní linky dveří automobilů Škoda.

„Mohu jedině doporučit použití technické keramiky Doceram. Zvláště pro aplikace, kdy je nástroj, v našem případě upínka robotické sestavy, v přímém kontaktu s nalakovaným dílem. Je nutné zabránit mechanickému poškození dílu a rovněž je nutné dodržet podmínku neopotřebování nástroje. Původní plastovou upínku bylo nutno opakovaně měnit, ale upínka z materiálu Doceram nevykazuje žádné známky mechanického opotřebení.“ – Jiří Z., Siemens Kvasiny

Jaké jsou vaše kritické procesy? Využili byste v nich keramické komponenty? Více informací o keramických komponentech Doceram.

Neváhejte mne kontaktovat s vaší aplikací

Kontaktovat

Jiří Kadlubiec, MA

Sales Director

kadlubiec@imtts.cz
+420 702 189 540